Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

radiator conversie

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Een radiatorombouwset is een compleet systeem dat de radiator naar de voor- of achterkant van het voertuig verplaatst. Het bevat beugels en isolatoren die aan de onderkant van de kernsteun worden vastgeschroefd. De meeste voertuigen voor normaal gebruik gebruiken kleinere isolatoren op de bovenste beugels. Een Cold Case-conversiekit bevat extra rubberen geïsoleerde beugels die op de bovenste beugels passen. Eenmaal geïnstalleerd, zal de nieuwe unit veel gemakkelijker te bedienen zijn en uw truck een persoonlijk uiterlijk geven.

Een goede scheepsradiatorconversie kan de MDJE op zijn plaats laten terwijl de nieuwe radiator aan de primaire koellus wordt toegevoegd radiator ombouw. Het kan ook een elektrische ventilator en een thermische schakelaar bevatten die automatisch sluit wanneer de koelvloeistof 160 graden bereikt. Sommige van deze systemen zijn ook uitgerust met een Marine Manifold die BTU's uit het uitlaat- en koelsysteem kan halen en deze kan gebruiken om het interieur van de camper te verwarmen. Eenmaal geïnstalleerd, is uw boot klaar om het open water op te gaan!

Een EcoRad-conversie is een geweldig idee als uw MDJE niet meer actief is. U kunt uw bestaande warmtewisselaar laten zitten en een nieuwe scheepsradiator toevoegen aan de primaire koellus. Een andere optie is om een elektrische ventilator en een thermische schakelaar te installeren om de BTU's uit het uitlaat- en koelsysteem te halen. Op deze manier kunt u de energie gebruiken om uw camper binnenshuis te verwarmen.

Klik hier voor meer informatie: Radiatorombouw op maat