chiptuning

Hoe stemt elektronische besturingseenheid af?

Chip Tuning is het proces van het vervangen of upgraden van motorcomponenten zoals carburateurs, motoren en cilinderkoppen. Het is een relatief kleine verandering, die de manier waarop uw voertuig drives dramatisch kan veranderen. Die extra vermogen kan echter ook de motoronderdelen verven die voorbij normale slijtagespiegels zijn. Als u denkt aan het veranderen of vervangen van motoronderdelen, moet u uzelf afvragen of u deze route echt wilt gaan. Zijn er enkele nadelen die het echter waard zijn?

Een van de belangrijkste nadelen tot het gebruik van een chip-afstemmendoos is dat het van invloed is op uw brandstofefficiëntie. De meeste auto-modifiers beschouwen de hoeveelheid vermogen die een voertuig moet hebben om te worden geclassificeerd als een goed brandstofzuinig; Dit betekent dat door uw motoren te wijzigen die u verliest op brandstofefficiëntie. Als je al een goed systeem op zijn plaats hebt, dan is het gemakkelijk om te zien hoe het verlies van de macht de prestaties zou kunnen beïnvloeden – tenslotte, je bent waarschijnlijk niet waarschijnlijk het voertuig verder drijft als je de brandstofefficiëntie verliest.

Een ander ding om na te denken is motorfalen.

Chip-afstemming kan met zeer minimale wijzigingen worden gedaan met zeer minimale wijzigingen, maar als het verkeerd is gedaan, loopt u het risico van beschadiging van de motor die verder gaat dan reparatie. Door de tuner te vervangen door een professional die weet wat ze doen, kunt u er op zijn minst ervoor zorgen dat eventuele potentiële motorstoring wordt verzorgd en de waarschijnlijkheid van het voorkomende stijgingen.

Hoewel het waar is dat veel autotuningkits kunnen helpen bij het verbeteren van het algehele uiterlijk van uw voertuig, wees voorzichtig met wat u erin hebt ingesteld. Een veelgemaakte fout is om brandstofkaarten te mengen. Bijvoorbeeld, het plaatsen van een ecuflash-inrichting in een oecumatische mapping kan de problemen van massale motorprestaties veroorzaken. De Ecuflash-kaarten zijn ontworpen om te werken in combinatie met de oecumatische transmissie, dus als u ze in de buurt schakelt, kunt u de snelheid en het vermogen van uw voertuig aanzienlijk verminderen. Het is zeer aan te raden om vast te houden aan een bepaalde kitkaart en niet te mengen en matchen.

Veel moderne fabrikanten zoals Honda gebruiken een vorm van automatische mechanische tuning.

Dit type mechanische tuning staat bekend als EGR en brandstofinjectie. Om deze werkwijzen te gebruiken, worden bepaalde brandstofmengsels in de verbrandingskamer geïnjecteerd om de efficiëntie van de brandstofverbranding te vergroten. Sommige fabrikanten zoals Honda hebben echter gevonden dat het gebruik van deze methoden zonder juiste modificaties kan resulteren in catastrofale motorfouten. Het proces is ook bekend als brandstofhongering en is een dodelijk probleem geweest voor vele moderne renpaard. De meest populaire methode van brandstofinjectie die wordt gebruikt door fabrikanten is het oecumatische systeem.

De beste manier om een betere rendement voor brandstofefficiëntie te bereiken, betere prestaties en verminderde emissies is om de juiste ECU-tuner te installeren. Als u wilt genieten van de voordelen van het Ecufslash-toewijzingssysteem, wordt het aanbevolen dat u een brandstofinjectiesysteem koopt dat deze methode gebruikt. Uw voertuig kan met een hogere efficiëntie lopen, u betere prestaties geven en ook de kans op een ongeval of brand in uw voertuig laten zakken.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl