Rib Eye Steak Recept

Rib Eye Steak Recept

Het riboog, of gewoon ribeye, is een snee van het onderste ribgedeelte van rundvlees. Het ribgedeelte van rundvlees varieert van ribben tot en met 12. De meeste ribeye-steaks bevatten alleen de longissimus dorsi-spier, hoewel ook de multifocedulus- en sacrocaudalis-spieren inbegrepen.

Biefstuk

Een van mijn favoriete stukken riboog is degene die ik thuis maak. Om een ribgebraad of rib eye te maken, moet je een medium rare steak gebruiken en deze ongeveer 2 uur laten koken op indirecte hitte Ribeye joviaal. Wrijf deze biefstuk in met een kleed dat is gemaakt van gedroogde oregano, komijn, salie, chilipoeder, knoflook en zwarte peper. Leg de biefstuk op een bord en laat het een uurtje rusten. Je kunt ook een rijgborstel gebruiken om eventuele sappen uit de groenten rond de biefstuk te verwijderen. Daarna haal je de biefstuk eenvoudig van de grill en laat je hem nog een half uurtje staan.

Om je rib eye steak af te maken, bak je hem in een pan op middelhoog vuur, voeg wat olie toe en schroei tot de steak bijna gaar is. Voeg vervolgens de groenten toe en vouw de biefstuk om om het vlees te verzegelen. Serveer met een dipsaus en geniet van je nieuwe recept!

Klik op deze link: https://cooltomeatyou.nl/