10 tips om effectief te communiceren – Effectieve communicatieve vaardigheden

10 tips om effectief te communiceren – Effectieve communicatieve vaardigheden

Hoe communiceer je effectief met mensen? Communicatie is enorm belangrijk in elke relatie. Je moet kunnen uitdrukken hoe je je voelt zonder verkeerd begrepen of verkeerd voorgesteld te worden. Het helpt ook als alle betrokken partijen comfortabel kunnen communiceren, maar de meeste relaties ervaren veel conflicten en het is vaak nodig dat mensen leren hoe ze effectief kunnen communiceren.

effectief communiceren

De eerste tien tips om effectief met mensen te communiceren zijn eenvoudige technieken van gezond verstand die gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd, zelfs als u communiceert met iemand die u niet kent. Duidelijkheid is de sleutel tot effectieve communicatie effectief communiceren. Wanneer u schrijft, mag u in geen geval volledige zinnen typen. Als schrijven onvermijdelijk is, gebruik dan alinea's. Duidelijke communicatie vindt plaats wanneer de boodschap die u overbrengt, wordt ontvangen als precies de boodschap die u bedoelde.

Het belangrijkste om effectief te leren communiceren is om te leren luisteren. Luisteren is een absolute must. Zonder een open geest zullen de communicatieve vaardigheden die je net hebt geleerd niet voldoende zijn om alle onderwerpen die naar voren komen aan te pakken. Let dus op de lichaamstaal van je partner en ga er niet vanuit dat ze echt geïnteresseerd zijn in wat je zegt als ze wegkijken, knikken, lachen of hun hoofd schudden. Door te leren luisteren en uw volledige aandacht aan de andere persoon te geven, kunt u veel van de verwarring wegnemen die tijdens een echt gesprek zou kunnen ontstaan.

Klik hier: Anker & Kompas