Kermisweekend

Kermisweekend

Elk vierde weekend van juni wordt ons jaarlijks kermisweekend georganiseerd. Dit jaar gaat het evenement niet door wegens de corona-maatregelen. We kunnen niet voldoende voorbereidingen treffen en er is ook nog een grote onzekerheid of het evenement al dan niet zou kunnen doorgaan.

 

Hieronder vindt u het programma van de vorige editie.

Randanimatie: Glittertattoos, grimme, barbershop, katapultschieten…

Schotse markt: Schotse kledij, fudge, promo over schotland, tuff guy, energetix, hersenwerk voor honden, sportmassage…

Food trucks: Tjop’s (winnaars “Mijn Pop-up restaurant” 2017), Pasta La Vista

ZATERDAG

“De sterkste vrouw/man van Snellegem”
10u – 13u

De sterkste man /vrouw van Snellegem is een open wedstrijd met zowel een reeks voor mannen als voor vrouwen.  Deze wedstrijd is in de stijl van “Strong Man” wedstrijden en bevat de onderdelen truckpull, loglift for reps, cardeadlift for reps, atlasstone schouderen voor reps en 2 verrassingsonderdelen.

Iedereen kan deelnemen mits boven de 18 jaar. Deelnemen kost 10 euro. Verzekering en wedstrijd t-shirt zijn inbegrepen. Er is een mooi prijs voorzien voor de winnaars, en iedereen krijg een aandenken.
Inschrijven kan bij wimvandenbroucke@hotmail.com. Het wedstrijd regelment is ter plaatse beschikbaar op de dag van de wedstrijd.

Neem een kijkje op Facebook!

“Kinder Highland Games”
14u – 16u

De kinderen kunnen opnieuw de sfeer van de echte Highlanders opsnuiven tijdens de aangepaste versie van de Highland Games!! Alle kinderen tussen de 6 en 16 jaar kunnen deelnemen. Er zijn aangepaste gewichten en opdrachten zoals eierwerpen, boomstamgooien, rotswerpen… Er wordt begeleiding voorzien in groepjes van ongeveer 10 kinderen.

Inschrijven kan vanaf 13u30 in de tent op de weide.  Toeschouwers kunnen meegenieten vanop het zonne-terras.

Neem een kijkje op Facebook!

“Kiltrun”
16u30 – 17u30

Loopwedstrijd(je), in KILT. met hindernissen die doen denken aan de Viking runs.  Schotse Steeple Chase, met hindernissen en beklimming van de “Snellegemberg”. De wedstrijd wordt georganiseerd voor vier leeftijdscategorieën, van kind tot tiener tot zelf volwassenen.
Inschrijven gebeurt ter plaatse in de tent.

Facebook:

“Barbeque”
19u

BBQ met drie stukken vlees, waarvan het derde (beenham met warme saus) à volonté. Volwassenen 15€, kinderen 10€.  Geserveerd met frietjes en groenten. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, en kan via één van de bestuursleden of via info@vrij-actief.be .
Breng maar je familie en je vrienden mee !!!

ZONDAG

“Rommelmarkt”
6u – 18u

Rommelmarkt langs de Eernegemweg te Snellegem
Standplaatsen à 6€ voor 6meter.
rommelmarkt@vrij-actief.be

“Zomerbar”
Doorlopend

Zomerbar in Hawaiiaanse stijl met ook zomerse drankjes! Aan het podium zullen er tal van optredens zijn en een zonovergoten terras.
Sit back and relax!

  • 10u30 – 12u: Optreden van “Meermens”
  • 13u30 – 14u30: Demonstratie Taekwondo door Dojang Zedelgem
  • 15u – 17u30: Optreden van “Jameson & Power”

“Highland Games”
11u – 17u

The real stuff, de ECHTE uitdaging. Kracht en techniek zullen ongekende prestaties teweegbrengen. Mannen en vrouwen zullen uitgedaagd worden in zowel traditionele als minder traditionele Schotse opdrachten zoals Caber Toss, Stone Put, Weight for distance, Weight for height, Sheaf toss… En deze inspanningen zullen nog doorspekt worden met het Tug o’ war tornooi. Zeker de moeite om eens af te komen. En zelfs om deel te nemen met een team.

Er worden twee klasses gemaakt, namelijk recreanten en “heavy teams”.

“Prijsuitreiking”
18u

Mooie trofeeën en prijzen te winnen.

Uitslagen editie 2019

Resultaten Heavy Mannen

 

Resultaten Heavy Vrouwen

 

Resultaten Recreanten

Neem ook een kijkje op facebook!

Foto’s van onze huisfotograaf Henk Rogiers via deze link fotohero@skynet.be